Detalji akcije "Fugitive": Tri godine trgovali drogom

U pretresima pronađena određena količina droge, novac i telefoni koji će biti korišteni kao dokaz

20.12.2022. 16:50
  • Podijeli:
Akcija Fugitive3_UNA-63a191cac51f1.webp Foto: UNA

U okviru akciji "Fugitive" uhapšeni su Saša Rađević (47), njegov sin Srđan Rađević (22), nećak Stefan Trninić (29) i Dragan Popovac Zemo (52) svi iz Gradiške, te Vlatko Blažević (47) iz Travnika i Bojan Čučak (32) iz Banjaluke, zbog sumnje da su bili umiješani u trgovinu drogom.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i radi se o prvom predmetu koje ovo tužilaštvo sprovodi na osnovu podataka prikupljenih dekripcijom aplikacije Sky.

Oduzeti droga, novac, telefoni...

"Tokom akcije izvršen je pretres na 11 lokacija na području Gradiške, Banjaluke i Travnika, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina droge, novac, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", saopšteno je iz PU Gradiška.

Hapšenje Srđana Rađevića

Navodeći inicijale uhapšeni u policiji dodaju da se grupi na teret stavlja da su se od 2020. do danas bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom droge, uglavnom marihuanom i kokainom.

"Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati u nadležnost tužilaštva uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet droge, te omogućavanje uživanja droge", navode u PU Gradiška.

Hapšeni u akciji "Transporter"

Kao što je UNA pisala Rađevići su ranije hapšeni i pod istragom su Tužilaštva BiH u okviru predmeta "Transporter", kada je uhapšen Bojan Cvijetić, nekadašnji savjetnik ministra bezbjednosti BiH, te Petar Dukić iz Banjaluke kod koga je pronađeno oko 300 kilograma marihuane. Zajedno sa Srđanom Rađevićem ranije je hapšen i jedan službenik Obavještano-bezbjednosne agencije (OBA) BiH.

Od uhapšenih se ističe i Vlatko Blažević iz Travnika koji je u martu prošle godine uhapšen u akciji "Vagon" kada je u kombiju kojim je upravljao policija pronašla 12 kilograma marihuane. U julu ove godine uhapšen je u okviru akcije "Golub" u kojoj je uhapšeno još sedam osoba, osumnjičenih za organizovani kriminal, trgovinu drogom i oružje.

Prevozio drogu za kriminalne grupe

U okviru akcije "Golub" ranije je oduzeto pet kilograma marihuane, a sumnja se da je ova grupa u Crnoj Gori nabavljala velike količine skanka i kokaina koje su krijumčarili u BiH radi dalje preprodaje na tržištu Evropske unije.

Istražni organi sumnjaju da je Blažević bio jedan od glavnih prevoznika narkotika u BiH, koji je za potrebe kriminalnih grupa kombijima prevozio drogu s jedne na drugu lokaciju, a tako i za uhapšene u predmetu "Fugitive".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()