Akcija "Transporter": Ukinut pritvor Saši Rađeviću

Sud BiH pritvor zamijenio mjerama zabrane

12.05.2022. 11:30
  • Podijeli:
akcija-transporter-mup-rs.jpg

Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane Saši Rađeviću iz Gradiške, osumnjičenom za organizovani kriminal i trgovinu drogom u predmetu "Transporter".

"Rađeviću su određene mjere zabrane napuštanja boravišta, a u cilju izvršenja te mjere najmanje tri puta sedmično se mora javljati u PU Gradiška. Određena je zabrana putovane, pa su oduzima pasoš i drugi dokumenti, a zabranju mu se prelazak granice uz korištenje lične karte", saopštio je Sud BiH.

U saopštenju se dodaje da je Rađeviću zabranjeno i sastajanje sa određenim osobama, te svaki oblik kontaktiranja sa drugim osumnjičenima i svjedocima u ovom predmetu.

U akciji ”Transporter” zaplijenjeno je 303 kilograma marihuane. Otkriveno je i 56 kilograma kokaina, kao i veći iznos novca. U akciji je uhapšeno više osoba zbog  sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili međunarodnim krijumčarenjem marihuane i kokaina.

Kao vođa grupe označen je Bojan Cvijetić, nekadašnji savjetnik Dragana Mektića u Ministarstvu bezbjednosti BiH, kod koga su u pretresu pronađeni povjerljivi dokumenti Obaveštajno bezbjednosne agencije (OBA).

Osumnjičeni u predmetu ”Transporter” uhapšeni su zahvaljujući dekripciji podataka sa aplikacija ”Sky” i ”Anom”, koje je Europol dostavio Tužilaštvu BiH. Cvijetić je u komunikaciji preko ”Skya” koristio nadimak ”Crveni”, po uzoru na likove iz filma Južni vetar. U filmu je to ime kralja podzemlja koji kontroliše tržište drogom, a igra ga Aleksandar Berček.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()