Akcija "Fugitive": Uhapšeno šest osoba, pretresi na 11 lokacija

Akcija se sprovodi po nalogu OJT Banjaluka, što je prvi predmet koji ovo tužilaštvo sprovodi na osnovu podataka prikupljenih dekripcijom aplikacije Sky

20.12.2022. 09:53
  • Podijeli:
Akcija Fugitive3_UNA-63a191cac51f1.webp Foto: UNA

Najmanje šest osoba je uhapšeno u okviru policijske akcije "Fugitive" koja se sprovodi na području Gradiške, Banjaluke i Travnika, a usmjerena je na otkrivanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga.

Ackija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i kako saznajemo radi se o prvom predmetu koji ovo tužilaštvo sprovodi na osnovu podataka prikupljenih dekripcijom aplikacije Sky.

"U toku su pretresi na 11 lokacija na području Gradiške, Banjaluke i Travnika, a za sada je slobode lišeno šest lica", rekla je portparol PU Gradiška Vesna Vučić.

Ona kaže da se akcija "Fugitive" realizuje u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, PU Banjaluka, Žandarmerije i MUP-a Srednjebosanskog kantona.

Kako saznaje UNA na meti istražilaca su, između ostalih, otac i sin Saša i Srđan Rađević koji su i ranije hapšeni u akcijama povezanim sa Sky aplikacijom.

Saša je pod istragom Tužilaštva BiH u akciji "Transporter" u kojoj je zaplijenjeno 300 kilograma marihuane. U toj akciji je uhapšen i nekadašnji savjetnik ministra bezbjednosti BiH Bojan Cvijetić.

Srđan Rađević je ljetos hapšen po nalogu Tužilaštva BiH, kada je zajedno s njim priveden i radnik Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH. Obojica su određeno vrijeme proveli u pritvoru koji im je ukinut i određene su im mjere zabrane.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()