Vlašić: Nije naša briga šta se događa u svlačionici Belgije

Ne smemo da se zavaravamo sa njihovom situacijom. Imaju tri boda i u igri su da prođu dalje, rekao je Pašalić

29.11.2022. 19:30
  • Podeli:
Vlasic Pasalic Press_Igor Kralj_Pixsell-1669733857170.webp Foto: Igor Kralj/Pixsell

Hrvatska fudbalska reprezentacija se u miru priprema za utakmicu s Belgijom. Posle pobede protiv Kanade samopouzdanje u redovima Vatrenih je na visokom nivou. Kodtivala situacija nije ni blizu takva, Belgijanci se muče sa međusobnim odnosima jer im rezultati nisu onakvi kakvima su se nadali. 

Šta o tome misle Dalićevi momci moglo se čuti u njihovom kampu u Dohi. Govorili su o susretu 3. kola hrvatski igrači Nikola Vlašić i Mario Pašalić. Druženje sa medijima počelo je u ležernom tonu, a novinar je Vlašića pitao: Da li je ovo posebna utakmica za njega s obzirom na to da je njegova sestra Blanka udata za belgijskog novinara.

"Nisam ni pomislio na to dok niste rekli. Utakmica je posebna jer je Svetsko prvenstvo, svaka utakmica ovde je posebna. Nisam pitao za savet zeta. Ne znam šta se događa tamo, nije naša briga, znamo da su odlična ekipa i tako se spremamo. Mi moramo da se koncentrišemo na utakmicu i našu igru", rekao je Vlašić. 

Slično mišljenje sa saigračem ima i Pašalić.

"Ne smemo da se zavaravamo sa njihovom situacijom. Imaju tri boda i u igri su da prođu dalje. Drugi su na svetu na FIFA listi, imaju mnogo iskustva i igrače u velikim klubovima. Igraju slično već godinama, 3-4-3, ne znam da li će menjati neke pozicije ili igrače. Neki od njih nisu u najboljoj formi, ali u jednoj utakmici na velikom takmičenju gde je motivacija na maksimumu, mogu da naprave probleme pa moramo da budemo oprezni“.

Hrvatskoj je bod dovoljan, ali od Vatrenih stiže poruka da neće da menjaju svoju igru.

"Teško je ući u utakmicu sa mišlju da ćeš uzeti bod, to nije dobar mentalitet, to nismo mi.  Moramo da uđemo kao na svaku - da idemo na pobedu", rekao je Vlašić i dodao da je počašćen što je član reprezentacije na svom prvom SP. 

Španski novinar pitao je hrvatski dvojac kako je igrati sa Lukom Modrićem, slušaju li njegove savete.

"Čast je deliti svlačionicu sa Lukom, on je veliki igrač ne sada nego u istoriji, njegovo ime će ostat upamćeno u svim knjigama. Nije mi dao savet za ovu utakmicu. On nije neko ko pravi veliku dramu oko utakmica. Datće podršku, odličan je kapitan, njegov mentalitet je takav da se ne obazire na utakmice kao nešto veliko, igrao je mnogo ovakvih utakmica“ rekao je Vlašić, složio se s njim Pašalić.

Belgija se nada pomoči Lukakua od početka, hoće li to promeniti nešto u pripremi utakmice kod Hrvata?

"Nije dugo igrao, nije u idealnoj formi, ali važan je igrač. Jedan je od najboljih napadača sveta, Pazićemo ga, ali nije Belgija samo on. Moramo da se pripremimo za sve njih ne samo za Lukakua“ rekao je Pašalić o snažnom napadaču milanskog Intera.

S obzirom na to da Belgija ima neke probleme, bojite li se da će ih to mobilizovati?

"Nema potrebe i ne bi bilo dobro da se obaziremo na njihove probleme. Mi moramo da se bavimo nama i da pokažemo igru kao protiv Kanade“ rekao je Pašalić, a Vlašić je kratko dodao. "Fokus je na nama, cenimo ih i poštujemo, ali nas se njihovi problemi ne tiču“ rekao je vezni igrač Torina i još jednom istakao kako je atmosfera u redovima Hrvatske odlična.

Uz pitanja za igrače novinare je zanimao komentar FIFA postupka protiv Hrvatske zbog ponašanja navijača na utakmici s Kanadom.

"Kao što znate otvoren je postupak, ali nećemo i ne smemo to da komentarišemo. Istaknćemo opet, HNS uvek osuđuje bilo čije loše ponašanje, diskriminaciju i rasizam u bilo kom obliku. Imamo šest dana da odgovorimo, savez će se izjasniti pa ćemo videti“ rekao je PR HNS Tomislav Pacak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()