Konferencija kardio-renalni sindrom: Kako ga prepoznati i adekvatno lečiti

anel diskusija, u trajanju od sat vremena, biće posvećena izazovima, dostupnim rešenjima i planovima za budućnost

Autor: Promo
29.03.2023. 13:53
  • Podeli:
kardiorenalni-6424269725e50.webp Foto: Promo

Panel „Kardio-renalni sindrom: Kako ga prepoznati i adekvatno lečiti“ u organizaciji European Communication Center i kompanije AstraZeneca, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja biće održan u utorak, 4.aprila, od 11 sati u svečanom holu Jugoslovenske kinoteke.

Panel je organizovan sa ciljem podizanja svesti javnosti o kardio-renalnom sindromu, značaju njegove prevencije, kao i pravovremenoj dijagnostici i adekvatnoj terapiji koja je od ključnog značaja za tok i lečenje KRS-a.

Panel diskusija, u trajanju od sat vremena, biće posvećena izazovima, dostupnim rešenjima i planovima za budućnost koji se tiču kardio-renalnog sindroma.

Učesnici diskusije biće pomoćnica ministarke zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Jelena Janković, direktorka RFZO prof. dr Sanja Radojević Škodrić, kardiolog Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije prof. dr Arsen Ristić, nefrolog Univerzitetskog Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Igor Mitić, predstavnik kompanije AstraZeneca Nenad Vuković, uvodnu reč daće Ivana Jović iz Udruženja pacijenata Srbije, a moderator konferencije biće novinarka RTS Ana Stamenković.

  • Podeli: