Boris Režak: 'Posle iznenadnog odlaska Aleksandra Banjca, mislili smo da ove tri pesme nikada neće videti svetlost dana'

Rogati su bend koji su osnovala tri prijatelja, Aleksandar Banjac, Branko Koprivica i Boris Režak.

17.03.2023. 14:15
  • Podeli:

Rogati i Boris Režak održali su promociju povodom novog projekta. Nažalost, zbog iznenadnog odlaska člana Aleksandra Banjca tri pesme, koju potpisuju sva trojica, završile su u fioci. Poznanstvo sa harmonikašem Aleksandrom Sofronijevićem, uticalo je na to da se ove tri kompozicije ipak realizuju do kraja.

"To su pesme koje smo pisali, ja za sebe, moram da priznam i onog momenta kada sam ušao u saradnju sa Banjcem i sa Brankom, onda su to postale naše zajedničke pesme. To nije bilo nešto preko noći, a ovo što se večeras dešava je naša dužnost prema našem direktoru Aleksandru Banjcu. Mi smo ga tako zvali" - kaže Režak.

"Rogati su bend koji su osnovala tri prijatelja, Aleksandar Banjac, Branko Koprivica i Boris Režak. Oni su tako svirali za svoju dušu i kad su shvatili da publika želi njihove pesme, dogovorili su se da će svako od njih napraviti po jednu pesmu. Međutim, usled tragičnih okolnosti, s'obzirom da nas je Aleksandar Banjac pre dve godine napustio, te pesme su završile u fioci i na tome se u jednom trenutku završila ta priča. Onda se, poznanstvom Aleksandra Sofronijevića i gospodina Koprivice, došlo je do toga da te pesme ožive" - kaže novinarka Vesna Milanović.

Javne ličnosti iz sveta muzike, sporta, kulture i novinarstva su se okupljale. Očigledno je da se svi međusobno poznaju, pa su se srdačno ispozdravljali. Izgleda da im je ovaj skup dobrodošao, da se malo okupe i zabave.

Proslavljeni fudbaler Savo Milošević se pojavio na ovom događaju, a poznato je i da je ljubitelj muzike.

Usledio je oficijalni program, koji je ispraćen ovacijama. Čak ni reči hvale nisu izostale.

"U pitanju su pre svega moji prijatelji. Sa nekima od njih sam sarađivao, slobodno mogu da kažem od svojih početaka, uključujući Branka Koprivicu, koji je svirao gitare za mnogobrojne pesme koje sam ja snimio, a koje se slušaju i dan danas" - rekao je Željko Vasić.

Kako je bilo na promociji, pogledajte u videu.

 

  • Podeli: