Tom Henks nominovan za tri Zlatne maline

U saopštenju za javnost organizatora dodele Zlatnih malina stoji da je Henksova uloga u filmu "Elvis" "najviše ismejavana izvedba u 2022. godini

Calendar 24.01.2023. 13:45 / UNA-8
  • Podeli:
Tom Hanks-63cfb0a5ab5c5.webp Foto: Profimedia

Premda je njegov poslednji film "Elvis", u kome glumi pevačevog menadžera Toma Parkera, favorit u kategoriji najboljeg filma na ovogodišnjim Oskarima, Tom Henks je danas ostao nemalo iznenađen kad je saznao da je zaradio tri nominacije za Zlatnu malinu, nagradu koja se dodeljuje za najgora filmska ostvarenja.

Za Zlatnu malinu nominovan je za dve uloge: Prislijevog menadžera u biografskom filmu "Elvis" i za ulogu Đepeta u Diznijevom rimejku filma "Pinokio". U saopštenju za javnost organizatora dodele Zlatnih malina stoji da je Henksova uloga u filmu "Elvis" "najviše ismejavana izvedba u 2022. godini.

Dodatno je nominovan u kategoriji "najgoreg filmskog spoja", a to su "Tom Henks i njegovo lice puno lateksa (uz smešan naglasak)". I dok film "Elvis" i njegovu zvezdu, Ostina Batlera, kritičari hvale, Henksovu ulogu njegovog menadžera, pukovnika Toma Parkera, mnogi su žestoko kritikovali.

Za najgori film nominovana i "Plavuša"

Diznijev "Pinokio" je među pet nominovanih za najgori film za ovogodišnju Zlatnu malinu, uz kontroverzni biografski film o Merilin Monro pod nazivom "Plavuša". U kritici "New York Times-a" piše da se Henks u filmu "Pinokio" pojavljuje s gomilom lateksa na licu i ima bizaran naglasak.

Nominacije za Zlatne maline obično se objavljuju dan pre objave nominacija za Oskara. Henks je u užem izboru za Oskara za najboljeg glumca za film "A Man Called Otto".

  • Podeli: