Tina Tarner nije volela ovaj hit: Bila je užasna i grozna pesma

"Preradila sam je i napravila je svojom", rekla je Tina o hitu iz 1984. godine.

26.05.2023. 14:30
  • Podeli:
tina turner profimedia-0060586139-646e5ca9462ce.webp Foto: Profimedia

Kraljica roka Tina Tarner, koja je preminula u sredu u 83. godini, u početku je mrzela pesmu "What's love got to do with it?" i snimila ju je tek na insistiranje njenog menadžera.

 "Mislio sam da 'What's love' može da bude velika pesma. Tina je nikad nije volela", rekao je njen menadžer Rodžer Dejbis u dokumentarcu HBO iz 2021. godine o slavnoj pevačici. 

Tarner, koja je učestvovala u dokumentarcu, uz osmeh je rekla da se slaže da nije volela pesmu i opisala ju je kao "užasnom". "Ja sam rokenrol tip. To nije... to je pop pesma", rekla je Tina, preneo je "Insajder".

Dejvis je nekako ubedio Tarner da se susretne sa producentom Terijem Britenom, koji se prisetio da mu je Tina rekla da ne voli pesmu i da se pojavila na sastanku sa njim samo zato što joj je Dejvis rekao. Tarner i Briten su preradili pesmu da se uklopi u njen repertoar, a Briten je rekao da je bio oduševljen. 

"Preradila sam je i napravila je svojom", rekla je Tina o hitu iz 1984. godine. Pesma je nedugo zatim postala hit na brojnim listama i dobila tri gremija, a Tarner je zasluge pripisala Dejvisu.

  • Podeli: