Kultni hit iz serije 'Prijatelji' uništio bend koji ga je pevao: Autor otkrio šta se krije iza pesme

Serija zauvek je promenila živote članova benda, nakon što je njihov hit korišćen u uvodu više od 200 epizoda popularne serije

19.03.2023. 16:54
  • Podeli:
prijatelji, profimedia-1666248213870.webp Foto: Profimedia

Tematska pesma kultne serije "Prijatelji" postala je hit širom planete, ali je njena popularnost dovela do raspada benda koji ju je snimio.

Serija "Prijatelji" emitovala se od 1995. do 2004. godine, a svima su poznati stihovi uvodne melodije numere "I’ll Be There For You" koju je snimio bend The Rembrandts.

Serija zauvek je promenila živote članova benda, nakon što je njihov hit korišćen u uvodu više od 200 epizoda popularne serije.

"Naš menadžer je rekao da se za sitkom traži tematska pesma, a Kevin Brajt, izvršni producent serije, bio je obožavatelj 'The Rembrandtsa'", rekao je član benda Deni Vajld, prenosi Gardijan.

Međutim, popularnost pesme nije donela sreću bendu, već je dovela do raspada ovog sastava. Vajld je otkrio da su članovi benda nakon ponude koju su dobili bili podeljeni, ali na kraju su ipak odlučili da snime tematsku pesmu, prenosi Index.

"REM-ov 'Shiny Happy People' je svirao preko scene sa fontanom i hteli su nešto sa istim tempom. Verziju od 43 sekunde snimili smo dva dana kasnije. Napravili su nekoliko snimaka, rekli smo producentima da je u redu, a kada su otišli, izbrisali smo to i stavili svoje", objasnio je Vajld.

"Jednom kada su ljudi shvatili da smo to mi, to je uništilo naš 'kul ritam'", istakao je muzičar i dodao da su tako prešli sa "kul klubova na nastupe gde su roditelji dovodili decu".

Deni Vajld je objasnio da je tako pesma koja je stekla planetarnu popularnost postala teret za bend, te je na kraju postala i razlog njegovog raspada.

Međutim, i nakon što su se članovi benda rastali kada je u pitanju njihova tadašnja saradnja u okviru grupe, Vajld i Solem su se ponovno okupili, pa i sada prave albume i sviraju.

"Svaki put kad se pusti, ima malo zarade. To je samo novčić ili šta već, ali sabira se. Moja deca su na fakultetu i dobio sam prekrasan dom. Nisam bogat, ali mi je prijatno", rekao je Vajld na pitanje o zaradi od svog najvećeg hita.

  • Podeli: