Vreme narednih dana: Malo toplo, malo kiša sa peskom iz Sahare

Neprijatno nas je iznenadio hladni septembar prošle nedelje, a stigla je i prognoza za naredne dane i u kojima će ipak biti nešto toplog vremena

24.09.2022. 14:50
  • Podeli:
vrijeme_anadolija 8.jpg Foto: Anadolija

U nedelju nas očekuje prolazno prolepšavanje vremena pa će tako maksimalna dnevna temperatura da se popne i do 25. podeoka na termometru. Dan će obeležeti, nakon hladnog jutra, slab do umeren južni i jugozapadni vetar, a najniža jutarnja temperatura biće ponegde i samo dva stepena celzijusa.

U Beogradu sutra uveče već stiže slaba kiša.

Narednih dana možemo očekivati nešto više temperature, bar one jutarnje, ali dnevne će se kretati tek oko 20-ak stepeni. U sredu nešto svežije, dok će u ponedeljak i utorak biti uslova za veću količinu padavina i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Od četvrtka do kraja perioda uglavnom suvo sa sunčanim intervalima.

Meteorolog Đorđe Đurić već uobičajeno daje prognozu na svom Fejsbuk profilu pa tako najavljuje osetno toplije vreme tokom naredne nedelje, ali se pod, kako kaže, ciklonskom aktivnošću očekuje česta kiše sa česticama pustinjskog peska iz Sahare.

Još danas veoma hladno, u subotu ujutro ponegde i slab prizemni mraz. Od vikenda osetno toplije, a sledeće sedmice pod...

Objavljuje Djordje DjuricPetak, 23. rujna 2022.

„Sledeće sedmice Srbija će biti pod snažnom ciklonskom aktivnošću, jer će sve više jačati i ciklon sa severa Atlantika, koji će se premeštati prema centralnoj Evropi. Srbija će i dalje biti u sistemu jugozapadnog visinskog strujanja, pa se početkom sedmice očekuje relativno toplo, ali očekuju se i čestice peska iz Sahare. Biće umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom“, kaže Đurić.

Kako piše Đurić, blizina hladnog fronta "ohladiće" nas sredinom sledeće nedelje.

„Inače, sredinom sedmice centar ciklona nalaziće se nad centralnom Evropom i zahvataće i naše područje, pa će i dalje biti oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a napomenuti pad temperature vazduha biće posledica blizine hladnog fronta. Prosek maksimalne temperature za kraj septembra u Srbiji je od 20 do 24°C, tako da će temperature narednh dana biti uglavnom oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine“, zaključio je.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()