Pripremite kišobrane: Kolebljivi vikend najavljuje zahlađenje

Danas manji pad temperature, a od ponedeljka jače zahlađenje

25.03.2023. 08:14
  • Podeli:
kiša Pixabay-63f346bcc5bfa.webp Foto: Pixabay

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutra se u Srbiji očekuje prolazno naoblačenje sa severozapada uz kišu i manji pad temperature, u centralnoj i južnoj Srbiji sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. 

Manji pad temperature u subotu

Uveče i tokom noći postepeno razvedravanje, prvo u Vojvodini, a zatim i u ostalim krajevima. 

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, tokom dana u kratkotrajnom pojačanju. 

Najniža temperatura od 4 do 12 stepeni, a najviša od 15 stepeni na severozapadu do 22 stepena na istoku i jugoistoku Srbije. 

U Beogradu je za sutra najavljeno prolazno naoblačenje uz manji pad temperature. 

Kratkotrajna kiša se najpre očekuje sredinom dana, a zatim uveče. U toku noći razvedravanje. 

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni,  posle podne u kratkotrajnom pojačanju. 

Najniža temperatura oko 12 stepeni, a najviša oko 17 stepeni. 

Stiže osetno zahlađenje tokom naredne nedelje

U nedelju će biti pretežno sunčano i toplo, kasnije posle podne i uveče postepeno naoblačenje. 

U ponedeljak pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. 

Posle podne i uveče kiša će preći u sneg, prvo na planinama jugozapadne Srbije, a u toku noći sneg će biti moguć ponegde i u nižim predelima na jugu i jugoistoku zemlje. 

Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar, koji će u Vojvodini, na istoku Srbije i na planinama dostizati udare olujne jačine. Temperatura u osetnom padu. 

U utorak promenljivo oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa kratkotrajnim pljuskovima kiše, krupe i snega. Krajem dana slabljenje vetra. 

U sredu i četvrtak očekuju se jutarnji mrazevi, koji će na dva metra biti slabog intenziteta od -3 do 0 stepena, a pri tlu izraženiji sa temperaturom mestimično i nižom od  -5 stepeni. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()