Požari besne Francuskom: Evakuisano još 500 ljudi

Oko 1.000 vatrogasaca i 11 aviona bore se protiv požara

14.09.2022. 14:37
  • Podeli:
francuska_požar_anadolija 1.jpg Foto: Anadolija

Šumski požar i dalje besni na jugozapadu Francuske zbog čega je danas evakuisano još 500 ljudi, saopštili su zvaničnici.

Oko 1.000 vatrogasaca i 11 aviona bore se protiv požara u kome je uništeno više od 3.600 hektara, četiri kuće i nekoliko zgrada u vinskoj oblasti Medok.

"Vremenski uslovi u dalje su nepovoljni, uz stalan vetar, vrućinu i sušu, pa su požari aktivni", rekao je prefekt oblasti Žirond.

On je dodao da je sedam vatrogasaca lakše povređeno.

Francuska, kao i ostatak Evrope, ovog leta suočila se sa vrelim talasom i sušom, što je izazvalo višestruke šumske požare na kontinentu.

Oko 65.000 hektara zemlje nestalo je u plamenu ove godine u Francuskoj, od toga polovina na jugozapadu zemlje

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()