Život se vraća u normalu: Pušten tramvajski saobraćaj u Marijupolju

Putin prisustvovao ceremoniji putem video veze

02.05.2023. 15:00
  • Podeli:
Marijupolj tramvaj Instagram tv7mariupol-64510958d7175.webp Foto: Instagram/Printscreen/tv7mariupol

Ruske vlasti će učiniti sve da se život u novim regionima vrati u normalu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na ceremoniji povodom puštanja u rad tramvajskog saobraćaja u Marijupolju.

"Grade se i popravljaju putevi, stambeni, obrazovni, zdravstveni i energetski objekti. Uspostavlja se industrijska i poljoprivredna proizvodnja. Naravno, nastavićemo da se dosledno i sistematski bavimo svim ovim pitanjima, kako bismo obezbedili da se život u gradovima i selima ovih regiona vrati u normalu", uverio je on.

Predsednik je dodao da se obnova infrastrukture u novim regionima odvija velikom brzinom i da već postoje rezultati, ali još mnogo toga treba da se uradi.

"Hvala svim ruskim regionima koji pružaju podršku novim konstitutivnim subjektima Ruske Federacije i, naravno, zahvaljujem se građevincima, inženjerima, stručnjacima raznih struka koji su uključeni u obnovu. Znam da ona ide ubrzano i da već postoje vidljivi rezultati. Međutim, imamo još mnogo toga da uradimo da bismo uspostavili normalan život i infrastrukturu u DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti", rekao je šef države.

Danas se u Marijupolju ponovo uspostavlja tramvajski saobraćaj duž rute "Gorboljnica - Energoučastok" koja povezuje Oktobarski i Iljičevski okrug.

Do sada je remontovano 11 tramvaja od kojih će 10 biti pušteno u rad. Marijupolj je oslobođen u aprilu 2022. godine.

Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, obnovljena je deonica u dužini od deset kilometara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()