Žena spašena iz ruševina 222 sati nakon zemljotresa, u Turskoj stradalo više od 41.000 ljudi

U centralnoj Turskoj jutros je registrovan novi zemljotres jačine 4,3 po Rihteru, na dubini od 10 kilometara

15.02.2023. 08:38
  • Podeli:
Zemljotres Turska_Karamanmaraš_ruševine_Foto Reuters-63ec8bff1439e.webp Foto: Reuters

Jedna 42-godišnja žena spašena je iz ruševina zgrade u gradu Kahramanmarašu na jugu Turske, skoro 222 sata nakon razornog zemljotresa koji je pogodio taj region, javili su turski mediji.

Na TV snimcima vidi se kako spasilačke ekipe, ženu za koju je navedeno da se zove Melike Imamoglu, privezanu na nosilima, nose do kola hitne pomoći, prenosi Rojters.

Prethodni je javljeno da je, takođe, starija žena  spasena je iz ruševina provinciji Adijaman, na jugoistoku zemlje, nakon 212 sati od razornog zemljotresa koji je pogodio taj region.

"U turskoj provinciji Adijaman, 212 sati nakon zemljotresa, 77-godišnja žena je izvučena živa iz ruševina. Fatma Gungor je spasena iz ruševina srušene zgrade u administrativnom centru istoimene provincije. Žrtva je hospitalizovana. Okupljeni rođaci žene su se zahvalili spasiocima", prenosi agencija Anadolija.

Prema dodadašnjim izveštajima, više od 41.000 ljudi je poginulo u dva snažna zemljotresa koja su potresla Tursku i Siriju 6. februara.

Inače, u centralnoj Turskoj jutros je registrovan novi zemljotres jačine 4,3 po Rihteru, na dubini od 10 kilometara, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Kako se navodi na sajtu EMSC, epicentar potresa je bio 56 kilometara od Kaharamanmaraša, jednog od najteže pogođenih gradova na jugu Turske u razornim zemljotresima 6. februara.

Tursku i Siriju su, prošlog ponedeljka, pogodila dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,8 stepeni po Rihteru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()