Zemljotres odneo celu porodicu: Preživela je samo novorođena Aja, poznato kako je sada

Devojčica koja je imala svega par sati kad su je pronašli lepo se oporavlja

13.02.2023. 21:18
  • Podeli:
beba_zemljotres - anadolija 1-63e5eaccf1ebd.webp Foto: Anadolija

Devojčica rođena ispod ruševina porodičnog doma u severnoj Siriji nakon prošlonedeljnog razornog zemljotresa u dobrom je stanju, saopštila je danas njena doktorka.

O njoj će brinuti tetka

Novorođenče, koje su bolnički radnici nazvali Aja, što na arapskom znači "znak od Boga", možda će moći da napusti bolnicu već u utorak ili sredu, preneo je AP.

Navodi se da bi trebalo da je odgaja tetka po ocu, koja se nedavno porodila i preživela zemljotres.

Ajina majka umrla je od posledica katastrofe, nakon što ju je rodila, zajedno sa ocem i još četvoro sestara i braće.

Dr Hani Maruf, pedijatar u bolnici Džihan u gradu Afrinu na severu Sirije, rekla je da lokalni policajci čuvaju stražu u bolnici kako bi bili sigurni da niko neće da pokuša da otme dete nakon što se pojavilo mnogo ljudi koji su lažno tvrdili da su njeni rođaci.

U zemljotresu joj stradala cela porodica

Inače, Marufova žena za sada doji Aju, zajedno sa njihovom četvoromesečnom bebom.

Spasioci u severnom sirijskom gradu Jinderis otkrili su tamnokosu devojčicu više od 10 sati nakon zemljotresa 6. februara, dok su kopali po olupini petospratnice u kojoj su živeli njeni roditelji.

Zakopana ispod betona, beba je pupčanom vrpcom još uvek bila povezana sa svojom majkom, koja se zvala Afra Abu Hadija, nakon čega je beba hitno prebačena u bolnicu u obližnjem Afrinu gde je i zbrinuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()