Zelenski: Rusija započela 'veliku osvetu' zbog otpora Ukrajine

'Ja mislim da Rusija zaista hoće veliku osvetu. Svakog dana vidimo ili veći broj njihovih regularnih trupa ili povećan broj Vagnerovaca'

31.01.2023. 09:35
  • Podeli:
Volodimir Zelenski_Mete Frederiksen_Foto Reuters-63d8d2b9e1c7d.webp Foto: Reuters

Kremlj je započeo svoju "veliku osvetu" zbog otpora Ukrajine ruskoj invaziji, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. 

Ruski napadi na istoku Ukrajine su bili nemilosrdni uprkos velikim ruskim gubicima, rekao je on nakon što su ruske snage saopštile da su ostvarile nove vojne uspehe na istoku Ukrajine. 

"Ja mislim da Rusija zaista hoće veliku osvetu. Svakog dana vidimo ili veći broj njihovih regularnih trupa ili povećan broj Vagnerovaca", rekao je Zelenski novinarima u Odesi, prenosi Rojters. 

Administrator samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin, je saopštio da su ruske trupe uspele da preuzmu Vuhledar, rudarski grad koji su ukrajinske snage od početka rata koristile kao svoje uporište, prenosi Rojters. 

Pušilinov savetnik Jan Gagin izjavio je da su borci ruske grupe Vagner preuzeli delimičnu kontrolu nad saobraćajnicom vitalnom za snabdevanje koja vodi do Bahmuta. 

Dan ranije je prvi čovek Vagnera je izjavio da su njegovi borci preuzeli kontrolu nad selom Blahodatne, severno od Bahmuta. Kijev, međutim, tvrdi da su napadi na to mesto i na Vuhledar odbijeni.  

Rojters nije uspeo da proveri tačnost tih tvrdnji iz nezavisnih izvora iako, kako navodi, lokacije prijavljenih borbi ukazuju na postepene, ali očigledne ruske vojne uspehe. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()