Zaporoška oblast: Prvog dana referenduma glasači većinom zaokružili 'za'

Referendum se održava u četiri ukrajinske oblasti koje su pod kontrolom ruskih snaga: u Zaporoškoj oblasti, Hersonskoj, Luganskoj i Donjeckoj oblasti.

25.09.2022. 13:03
  • Podeli:
referendum_rusija_ukrajina_reuters (1)-1663930207642.webp Foto: Reuters

Prvog dana referenduma u regionu Zaporožja, 93 odsto onih koji su učestvovali na glasanju, opredelilo se za pripajanje te oblasti Ruskoj Federaciji, saopštio je Krimski republički institut za politička i sociološka istraživanja, javlja danas TASS.

Referendum će trajati četiri dana, a 23. septembra glasalo je 500 stanovnika, njih 93 odsto se opredelilo za pripajanje regiona Zaporožja Rusiji, a sedam odsto je bilo za ostajanje regiona u sastavu Ukrajine, naveo je institut.

U samoproglašenima Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (DNR, LNR) i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, koje su pod ruskom kontrolom, referendumi o pripajanju Rusiji počeli su 23. i traju do 27. septembra.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()