Zaharova: Teza o ubistvu Rusa već razrađena i konsolidovana u SAD

Ona je prokomentarisala izjave američkog senatora Lindsija Grejema

28.05.2023. 20:33
  • Podeli:
Marija Zaharova shutterstock-64739e8baf378.webp Foto: Shutterstock

Teza o "ubistvu Rusa" fiksirana je u Sjedinjenim Državama, to je direktiva, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za televiziju "Rusija 1", komentarišući izjave američkog senatora Lindsija Grejema.

Diplomata je skrenula pažnju na slučaj kada su prankeri Vovan (Vladimir Kuznjecov) i Leksus (Aleksej Stoljarov) pozvali bivšeg predsednika SAD Džordža Buša Mlađeg, koji je verovao da razgovara sa kijevskim režimom.

"I kada su mu postavili odgovarajuća pitanja, on je, osećajući se apsolutno oslobođenim, slobodno komunicirajući sa demokratijom kijevskog režima, rekao: ‘Vi sve radite kako treba. Vaš glavni zadatak je da ubijete što više Rusa’. Grejem je senator, Džordž V. Buš Mlađi je bivši predsednik, i znate, u SAD je ovaj status zauvek, doživotno, to je čovek koji je uključen u donošenje odluka koje tada postoje, sprovode se i tako dalje", napomenula je Zaharova.

"Prolazi nekoliko meseci, a trenutni američki senator daje identičnu izjavu. Šta to znači? To govori o tome da je ova teza, koja se doslovno ponavlja, već razvijena i konsolidovana, to je direktiva", istakla je ona.

Istovremeno, Zaharova je primetila da nije cela Amerika takva.

"Postoji američki narod, koji čak nema pojma, ne pada mu na pamet – oni se bave svojim svakodnevnim stvarima, šta u njihovo ime rade ljudi za koje su glasali", rekla je diplomata.

Ranije je američki senator Lindzi Grejem na sastanku sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim izjavio da je smrt Rusa tokom sukoba u Ukrajini "najbolja investicija Vašingtona".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()