Uprkos masovnim protestima građana francuska vlada ne odustaje od penzione reforme

U jučerašnjim protestima protiv reforme Zakona o radu učestvovalo je ukupno 1,27 miliona građana, saopštilo da je u Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske

01.02.2023. 12:46
  • Podeli:
Francuska_protest_Zakon o radu_penzija_Foto AP Photo_Christophe Ena_Tanjug-63da4f0356fca.webp Foto: AP Photo / Christophe Ena / Tanjug

"Nema pregovora" o podizanju starosne granice za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine koju planira francuska vlada, izjavio je ministar rada Francuske Oliver Disop.

"Ako ne odemo na 64 godine, penzijski sistem neće biti u ravnoteži", izjavio je Disop za televiziju Frans 2.

Ministar rada se osvrnuo i na jučerašnje masovne proteste protiv reforme penzija u Francuskoj, kada je na ulice izašlo više od milion ljudi.

"Mobilizacija je bila velika, a to znači da moramo da nastavimo da objašnjavamo reformu penzija građanima", zaključio je Disop.

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da se većina stanovništva Francuske protivi reformi penzija, koju su predložili predsednik države Emanuel Makron i Vlada Francuske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske je saopštilo da je u jučerašnjim protestima učestvovalo ukupno 1,27 miliona građana.

Vođe francuskih sindikata su na jučerašnjoj zajedničkoj konferenciji za medije najavili nove proteste za 7. i  11. februar.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()