UNDP procenio štetu od razrnog zemljotresa u Turskoj

Ova preliminarna cifra koristi kao osnova donatorske konferencije

07.03.2023. 13:09
  • Podeli:
turska_zemljotres_potres-63f9fb6877d66.webp Foto: Anadolija

Šteta koju je pričinio razorni zemljotres u Turskoj 6. februara premašiće 100 milijardi dolara, saopštio je danas Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Predstavnica UNDP-a Luiza Vinton izjavila je video linkom iz Gaziantepa da je "jasno iz dosadašnjih proračuna  koje su izneli vlada i podržali medjunarodni partneri, da bi šteta mogla da premaši 100 miljardi dolara".

Ona je rekla da se ova preliminarna cifra koristi kao osnova donatorske konferencije za prikuplajnje sredstava za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji u Briselu koja je planirana za 16. mart, prenosi Rojters.

Broj poginulih u razornim zemljotresima koji su pogodili jug Turske 6. februara popeo se na 46.104, izjavio je u ponedeljak predsednik te zemlje Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je izjavio je da će u okviru obnove delova Turske biti izgrađeno 488.000 novih domova u roku od godinu dana.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()