Ukrajinci objavili snimak napada dronovima na ruski vojni brod

Rusi tvrde da je napad bio bezuspešan

25.05.2023. 18:32
  • Podeli:
brodovi reuters-643b93d0c063d.webp Foto: Reuters

Rusko ministarstvo odbrane je u sredu objavilo da su tri ukrajinska bespilotna plovila rano ujutro u Crnom moru bezuspešno napala ruski vojni brod Ivan Hurs u blizini Bosfora.

Ministarstvo je u saopštenju objavljenom na komunikacijskoj platformi Telegram, navelo da brod štiti gasovode „TurkStream“ i „Blue Stream“, kojima se gas, jednim delom preko Crnog mora, iz Rusije transportuje u Tursku. Dodali su da brod „nastavlja obavljati svoje zadatke“.

Saopštenje će verojatno podići napetosti u Crnom moru, gde je Rusija prošle nedelje pristala da produži sporazum kojim se Ukrajini dozvoljava siguran izvoz žita iz njenih luka, prenosi Index.hr.

Ukrajinci su danas objavili novi snimak. Anton Geraščenko, savetnik u ukrajinskom MUP-u, kaže kako se treći brod ipak zabio u ruski vojni brod.

„Juče sam objavio post o brodu ruske crnomorske flote Ivan Hurs koji je napadnut bespilotnim plovilima“.

„Rusija je tvrdila da ‘brod nastavlja da obavlja svoje funkcije’ ne spominjući u kakvom je stanju. Čini se da je treći dron uspeo oštetiti brod“, piše Geraščenko, koji je objavio snimak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()