U Turskoj i Siriji više od 28.000 poginulih, dvoje spaseno 150 sati posle zemljotresa

Prethodno je jedna sedmomesečna beba spasena u turskoj provinciji Hataj, 140 sati nakon što je razorni zemljotres pogodio dve zemlje

Autor: Web UNA Srbija
12.02.2023. 09:12
  • Podeli:
Zemljotres Truska_preživela žena_146 sati pod ruševinama_Foto Reuters (1)-63e89fc102374.webp Foto: Reuters

Turski i rumunski spasilački timovi izvukli su 35-godišnjeg muškarca iz ruševina u turskoj provinciji Hataj, 149 sati posle razornog zemljotresa koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju.

Iz ruševina je spasena i devojka, koja je pod ruševinama bila 146 sati, prenosi Anadolija.

Potpredsednik Turske Fuat Oktaj izjavio je da je, prema najnovijim informacijama, u toj zemlji poginulo 24.617 ljudi.

U Siriji je do sada potvrđeno da je poginulo 3.575 ljudi, od kojih 2.167 u oblastima pod kontrolom pobunjenika na severozapadu zemlje, pokazuju podaci nevladine organizacije Beli šlemovi. Prema navodima sirijskih medija, koji se pozivaju na sirijsko Ministarstvo zdravlja, još 1.408 ljudi stradalo je u oblastima pod kontrolom vlade.

Ukupan broj žrtava u obe zemlje povećan je na 28.192.

Prethodno je i jedna sedmomesečna beba spasena u turskoj provinciji Hataj, 140 sati nakon što je snažan zemljotres pogodio dve zemlje.

Anadolija javlja da su u provinciji Hataj spaseni su i trudna žena i njen brat, nakon što su takođe 140 sati bili zarobljeni u ruševinama.

U provinciji Kahramanmaraš, iz ruševina 11-spratnice spasen je 26. godišnji muškarac.
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()