Rusko ministarstvo odbrane: Ukrajinci dronovima napali Moskvu, svi oboreni

Rusko ministarstvo je napad na Moskvu ocenilo kao "teroristički".

30.05.2023. 08:58
  • Podeli:
moskva napad reuters-64759e5dd28c1.webp Foto: Reuters

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je jutros nad Moskvom oboreno osam bespilotnih letelica, za koje navode da pripadaju Ukrajini.

Kako se navodi u objavi na Telegramu, tri letelice su oborene elektronskim putem, dok je pet dronova oborio protivvazdušni sistem "pancir-s".

Rusko ministarstvo je napad na Moskvu ocenilo kao "teroristički".

Ovu vest potvrdio je i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je da je rano jutros u napadu dronova na Moskvu došlo do manjih oštećenja na nekoliko zgrada.

"Jutros je usled napada dronova došlo do manjih oštećenja na nekoliko objekata", napisao je Sobjanin na svom Telegram kanalu.

Istakao je da za sada nema povređenih. Naveo je da su sve hitne službe na licu mesta i da se istražuju okolnosti incidenta.

RIA Novosti navodi da su oštećene fasade zgrada i stakla.

Načelnik Moskovske oblasti Andrej Vorobjov rekao je da je oboreno nekoliko dronova, navodi agencija.

Prema njegovim rečima, u Podmoskovlju je dejstvovala protivvazduhoplovna odbrana i nekoliko dronova je oboreno na prilazu Moskvi. Vorobjov je zamolio građane da ostanu mirni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()