Ruska vojska izvela najmasovniji napad na Kijev od početka rata u Ukrajini

Kijev je bombardovan iz 40 dronova

28.05.2023. 08:30
  • Podeli:
kijev ukrajina reuters-6458cd23ae91a.webp Foto: Reuters

Ukrajinski zvaničnici saopštili su da je ruska vojska protekle noći izvela do sada najveći napad dronovima na Kijev, dok se ukrajinska prestonica pripremala da danas proslavi 1.541 godinu od osnivanja.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je potvrdio da je u noćašnjim ruskim napadima poginuo 41-godišnji muškarac, a kijevska vojna uprava saopštila je da su najmanje dve osobe ranjene.

Više od 40 dronova koje je tokom protekle noći lansirala ruska vojska oborila je ukrajinska PVO u vazdušnom prostoru Kijeva, saopštili su  ukrajinski vojni zvaničnici i istakli da je noćašnji napad na prestonicu Ukrajine bio 14. ovog meseca, preneo je Rojters.

Agencija navodi da su ruske snage izvele više talasa vazušnih udara na ciljeve u Ukrajini, a ukrajinski mediji preneli su da su se eksplozije čule u brojnim regionima, uključujući Žitomirsku i Sumsku oblast, kao i da je u većem delu Ukrajine, uključujući Kijev i Kijevsku oblast, proglašena vazdušna uzbuna.

Uoči najavljene ukrajinske kontraofanzive, Moskva je intenzivirala raketne i bespilotne udare ciljajući vojne objekte i skladišta, navodi Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()