Rogozin: Ukrajinci su koristili hemijsko oružje u Zaporožju

Rogozin je dodao da vojnici zbog te municije teško dišu i suze im oči.

29.05.2023. 15:43
  • Podeli:
Tan2023-05-1012001102_4 nuklearka zaporožje AP Photo-646b34e76b0a4.webp Foto: Tanjug/AP Photo

Ukrajinske snage ponovo su koristile hemijsku municiju prilikom granatiranja ruskih položaja u području Zaporožja, izjavio je direktor istraživačkog centra "Carski vukovi" Dmitrij Rogozin.

On je agenciji TASS rekao da su podaci došli od stručnjaka centra koji rade u Zaporoškoj oblasti.

"Neprijatelj na našoj prvoj liniji odbrane koristi dronove kamikaze i hemijsku municiju, koja je napunjena hemikalijama", istakao je Rogozin.

Prema njegovim rečima, bombardovanje hemijskim oružjem dešava se gotovo svakodnevno, a određena količina te municije je korištena i danas.

Rogozin je dodao da vojnici zbog te municije teško dišu i suze im oči.

Predsednik grupe "Zajedno smo sa Rusijom" Vladimir Rogov izjavio je 21. aprila da su ukrajinske snage dronom razmestile hemijsko oružje u području Zaporožja i da je tada povređen jedan vojnik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()