Rat doneo porast zaduženja: Koliko iznosi ukrajinski državni dug?

Ukrajinski državni dug u aprilu porastao za 4,4 milijarde dolara

30.05.2023. 11:37
  • Podeli:
grivna pixabay-643fc2c8996ee.webp Foto: PIxabay

Ukrajinski državni dug zaključno sa 30. aprilom iznosi 124,3 milijarde dolara, što je otprilike 116,1 milijardi evra, saopštio je danas predsednik odbora ukrajinskog parlamenta Vrһovne rade za finansije, poresku i carinsku politiku Danilo Getmancev.

U saopštenju na svom Telegram kanalu, Getmancev je dodao da je ukrajinski državni dug u aprilu porastao za 4,4 milijarde dolara, odnosno za 4,1 milijarde evra. 

On je precizirao da udeo spoljnog duga u strukturi javnog duga iznosi 66,9 odsto - pre početka sukoba sa Rusijom je bio 60,9 odsto, a udeo unutrašnjeg duga 33,1 odsto - pre sukoba 39,1 odsto.

Učešće javnog duga u stranoj valuti je 69,8 odsto, dodao je Getmancev.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()