Radio kao pica majstor: Interpol uhapsio italijanskog mafijaša nakon 16 godina bekstva

On je na poternici zbog dva ubistva 2006. godine i pokušaj ubistva u drugom slučaju, podseća AP.

02.02.2023. 17:39
  • Podeli:
Interpol_logo_foto_Interpol-1664381557967.webp Foto: Interpol

Policija na jugoistoku Francuske uhapsila je osuđenog ubicu povezanog sa najmoćnijom italijanskom mafijaškom grupom Nadrangetom, koji je u begu već 16 godina, saopštili su Interpol i italijanska policija.

Ubica radio kao pica majstor u Francuskoj

Italijanska agencija ANSA javila je da je 63-godišnji begunac radio protekle tri godine kao pica majstor u Sent Etjenu, gde živi od 2014. godine.

U saopštenju Interpola navodi se da je francuska policija, uz pomoć italijanskih kolega, uhapsila Edgardoa Greka u Sent Etjenu.

On je na poternici zbog dva ubistva 2006. godine i pokušaj ubistva u drugom slučaju, podseća AP.

Italijanske vlasti saopštile su da su dva lica koja su ubijena 2006. godine bila braća koja su pretučena na smrt metalnim šipkama u ribarnici u Kalabriji.

Pripadnik Ndrangete

Interpol je saopštio da su ta ubistva deo "mafijškog rata" koji je potresao Italiju početkom devedesetih godina prošlog veka.

U saopštenju se navodi da je hapšenju vodila istraga italijanskih službi u mestima Katancaro i Kozenca, na jugu Italije.

"Bez obzira kako se begunci trude da pobegnu i sakriju se iza mirnog života u inostranstvu, oni ne mogu zauvek da beže od zakona", rekao je direktor Interpola Jirgen Stok.

Organizacija Ndrangeta jedna je od najmoćnijih u svetu koja se bavi trgovinom kokainom i najopasnija je u domenu organizovanog kriminala. Poslednjih godina, članovi ove grupe hapšeni su širom Evrope, pa čak i u Brazilu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()