Putin u poseti Mariupolju, Zelenski najavio novu vojnu pomoć Ukrajini

Oružane snage Rusije sprečile su dva pokušaja ukrajinskih snaga da obave operaciju izviđanja i prebace rezerve u područje Kupjanska

19.03.2023. 12:51
  • Podeli:
Vladimir Putin_poseta Maiupolju_Foto Tanjug_Pool Photo via AP-6416fdcbc540b.webp Foto: Tanjug / Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin boravio je u radnoj poseti Mariupolju u Donbaskoj oblasti, gde je obišao brojne gradske lokacije i razgovarao sa lokalnim stanovništvom, saopštila je pres služba Kremlja.

Putin je u Mariupolj otputovao helikopterom, vozio se automobilom po gradskim ulicama zaustavljajući se na nekoliko lokacija, prenosi TASS.

Zamenik ruskog premijera Marat Husnulin je predao ruskom lideru detaljan izveštaj o radovima na rekonstrukciji grada i njegove periferije.

Oružane snage Rusije sprečile su dva pokušaja ukrajinskih snaga da obave operaciju izviđanja i prebace rezerve u područje Kupjanska, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U međuvremenu, Vladimir Rogov, član glavnog saveta regionalne administracije je rekao da je grad Zaporožje prepun ukrajinske vojske, a da su lokalni stanovnici zapravo uzeti za taoce.

"Danas grad Zaporožje bukvalno vrvi od ukrajinskih militanata i stranih plaćenika. Režim Zelenskog je pretvorio Zaporožje u jedan od najmilitarizovanijih gradova na teritoriji koju su okupirali ukrajinski militanti. Nekoliko desetina civilnih infrastrukturnih objekata koriste se kao vojna postrojenja", rekao je Rogov, prenosi Sputnjik.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski posle sastanka u formatu "Ramštajn" izjavio je da se Nemačka, Danska, Kanada, Francuska i Estonija spremaju da objave nove pakete vojne pomoći Ukrajini.

Reč je o nabavci municije, tenkova i artiljerije.

Šef Pentagona Lojd Ostin, koji predsedava kontakt grupom za vojnu pomoć Ukrajini, rekao je da su predstavnici 51 zemlje potvrdili spremnost da podržavaju Ukrajinu u sukobu "koliko god bude potrebno".

  • Podeli: