Putin na Paradi pobede: "Protiv Rusije je pokrenut rat"

Istakao je da Rusija želi mirnu i stabilnu budućnost i da je svaka ideologija superiornosti neprihvatljiva

09.05.2023. 10:07
  • Podeli:
Vladimir Putin Tanjug Gavriil Grigorov-6459fe968af8d.webp Foto: Tanjug/Gavriil Grigorov

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je građanima Rusije Dan pobede, ističući da se civilizacija danas ponovo nalazi na prekretnici."Protiv Rusije je pokrenut rat, ali mi smo pobedili terorizam, pa ćemo se izboriti i sa ovim", rekao je Putin na Paradi pobede na Crvenom trgu.

Vojna parada na Crvenom trgu, povodom 78. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu.počela je iznošenjem državne zastave Ruske Federacije i Zastave pobede - borbene zastave 150. Pešadijske Idritske divizije, uz zvuke pesme "Sveti rat".

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je građanima Rusije Dan pobede, ističući da se civilizacija danas ponovo nalazi na prekretnici.

"Protiv Rusije je pokrenut rat, ali mi smo pobedili terorizam, pa ćemo se izboriti i sa ovim", rekao je Putin na Paradi pobede na Crvenom trgu.

Istakao je da Rusija želi mirnu i stabilnu budućnost i da je svaka ideologija superiornosti neprihvatljiva.

"Bitke koje su odlučivale sudbinu našeg naroda uvek su bile svetinja, ponosimo se onima koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji", rekao je Putin.

Paradi pored ruskog predsednika Vladimira Putina, prisustvuju i lideri Belorusije, Kirgistana, Tadžikistana, Uzbekistana, Jermenije i Kazahstana.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()