Putin čestitao Dan pobede nad fašizmom liderima bivšim država SSSR-a

Ukrajina ovaj put nije pomenuta u čestitkama uoči proslave Dana pobede nad fašizmom

08.05.2023. 14:20
  • Podeli:
Tan2023-04-1601312202_4 Vladimir Putin Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP-643bd2adca969.webp Foto: Tanjug/Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu liderima Azerbejdžana, Jermenije, Bjelorusije, Kazahstana, Kirgizije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije i Južne Osetije, kao i narodu Gruzije i Moldavije, saopštila je pres-služba Kremlja.

Ukrajina ovaj put nije pomenuta u čestitkama uoči proslave Dana pobede nad fašizmom, koji se u Rusiji obeležava 9. maja svake godine.

"U svojim čestitkama, ruski lider naglasio je da mi na ovaj važan dan odajemo počast i pokazujemo zahvalnost svima onima čiji su podvizi bez premca na ratištima i nesebičan rad u pozadini omogućili da se pobede nacistički osvajači i da se odbrani sloboda njihove matične zemlje", navodi se u saopštenju.

Putin je naveo da je danas moralna dužnost da se sa poštovanjem održe tradicije prijateljstva i međusobnog pomaganja koje su u zaveštanje ostavili očevi i dede, te da se ne dozvoli menjanje istorijske istine i Velikom patriotskom ratu i opravdavanje nacista, njihovih saučesnika i trenutnih ideoloških naslednika, preneo je TASS.

On je naglasio da će duhovno zaveštanje velike pobede nastaviti da daje doprinos jačanju u plodnom razvoju odnosa navedenih zemalja i naroda.

"Putin je izrazio iskrenu zahvalnost svim veteranima Velikog patriotskog rata i svim kućnim radnicima, poželivši im dobro zdravlje, zdrav duh, blagostanje i dug život", dodaje se u saopštenju Kremlja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()