Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski posetio Herson

Rat u Ukrajini traje već 264. dana.

14.11.2022. 11:57
  • Podeli:
Tan2022-11-14_114352618_1 Volodimir Zelenski Ukrainian Presidential Preš Office via AP-1668423454718.webp Foto: Tanjug/Ukrainian Presidential Preš Office via AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski danas je posetio strateški važan ukrajinski grad Herson, koji su pre nekoliko dana napustile ruske okupacione trupe.

Predsednik Zelenski je zahvalio NATO i drugim saveznicima za njihovu pomoć u ratu protiv Rusije, prenosi Rojters.

"Idemo napred", rekao je Zelenski postrojenim ukrajinskim trupama. 

"Spremni smo za mir, mir u celoj zemlji", kazao je on.

Zelenski se, tokom posete, zahvalio NATO-u i drugim saveznicima na podršci u ratu protiv Rusije, kao i SAD na isporuci raketnih sistema HIMARS.

Kremlj o Zelenskom u Hersonu

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije želeo da komentariše vest o poseti ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog gradu Hersonu, koji su ruske snage nedavno napustile, navodeći da je to teritorija Rusije.

Na pitanje novinara kako Kremlj ocenjuje posetu Zelenskog Hersonu, Peskov je kratko odgovorio: 

"Bez komentara. Vi znate da je to teritorija Ruske Federacije", prenosi Interfaks.

Rojters i ukrajinska agencija Ukrinform prethodno su objavili da je Zelenski posetio Herson.

Rat u Ukrajini traje već 264. dana. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()