Podvig u Turskoj: Srpski spasilački tim spasio ženu koja je 100 sati provela ispod ruševina

Srpski spasilački tim izveo je pravo malo čudo u akciji spasavanja u Turskoj

10.02.2023. 13:58
  • Podeli:
srbi spasavanje mup srbije turska-63e63f8067342.webp Foto: MUP Srbije

Srpski spasioci locirali su i spasili ženu koja je više od 100 sati provela u ruševinama nakon zemljotresa u Turskoj, javlja danas Radio-televizija Srbije.

„Ženu, koju su srpski vatrogasci-spasioci juče locirali uz pomoć specijalizovane opreme za elektronsku audio i video pretragu nakon više od 100 sati koliko je provela u ruševinama, lokalne spasilačke službe izvukle su i spasile“, navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Kako navode iz MUP, specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije, nastavljaju sa akcijama spasavanja i potrage za preživelim na više lokacija u Odabasi.

Podsteimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije koji su upućeni u Republiku Tursku kako bi pomogli u traganju i spasavanju preživelih u razornom zemlјotresu, tokom današnjeg dana sa kolegama iz Italije ulažu maksimalne napore kako bi pomogli u traganju i spasavanju preživelih u razornom zemlјotresu koji je pogodio ovu zemlјu.

Srpski spasilački tim, sa 45 pripadnika zajedno sa opremom za spasavanje iz ruševina i vatrogasnim vozilima, angažovan je na saniranju posledica i spasavanju preživelih u Odabasi, a sa njima je na put krenuo i službeni pas, obučen za pretragu terena.

Takođe, Srbija je u područja ugrožena zemlјotresom poslala navalno vatrogasno vozilo, četiri kombi i četiri terenska vozila.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()