Peskov: Zapad ne pokazuje spremnost za mirovne inicijative za Ukrajinu

Govorio je i o Lukašenkovoj ideji za susret Bajdena i Putina u Minsku

19.02.2023. 17:07
  • Podeli:
Dmitrij Peskov_SPUTNJIK_REUTERS-1667146484099.webp Foto: Sputnjik / Reuters

Zapad još ne pokazuje bilo kakvu spremnost za mirovne inicijative za situaciju u Ukrajini, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za televiziju Rosija 1.

"Za sada kolektivni Zapad nije spreman niti otvoren prema mirovnim inicijativama", rekao je on, preneo je TASS.

Smatra da će ideja predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka o razgovorima između ruskog i američkog lidera Vladimira Putina i Džozefa Bajdena teško dobiti podršku na Zapadu.

"Teško je očekivati bilo kakvu vrstu reciprociteta ili odgovora na takav poduhvat od bilo kog člana kolektivnog Zapada", kazao je on.

Lukašenko je ranije pozvao Bajdena u Minsk, rekavši da je voljan da dogovori sastanak između njega i Putina.

Peskov je naglasio da se Bajden "neće zaustavljati nigde tokom predstojećeg putovanja u Evropu, osim u Poljskoj".

Od 20. do 22. februara Bajden će posetiti Poljsku, gde će se sastati sa predsednikom te zemlje Andžejem Dudom i liderima zemalja "Bukureštanske devetorke" - Bugarske, Mađarske, Letonije, Litvanije, Poljske, Rumunije, Slovačke, Češke, i Estonije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()