Oglasio se Zelenski o atentatu na Putina: 'Borimo se na našoj teritoriji'

Ranije danas, Rusija je optužila Ukrajinu za neuspeli pokušaj ubistva predsednika Vladimira Putina

03.05.2023. 18:48
  • Podeli:
kremlj napad reuters-6452901e9df31.webp Foto: Reuters

Ukrajina nije napala niti Moskvu niti ruskog predsednika Vladimira Putina, saopštio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski reagujući na optužbe Rusije.

''Ne napadamo Putina ili Moskvu, borimo se na našoj teritoriji'', rekao je Zelenski tokom zvanične posete Helsinkiju.

Ranije danas, Rusija je optužila Ukrajinu za neuspeli pokušaj ubistva predsednika Vladimira Putina, nakon što je objavljeno da je izvršen vazdušni napad dronom na zgradu Kremlja u Moskvi, i zapretila da će uzvratiti.

Moskva je akcije Kijeva ocenila planiranim terorističkim aktom i pokušajem ubistva predsednika Rusije, uoči Dana pobede i parade 9. maja, prenele su RIA Novosti. 

"Dve bespilotne letelice bile su usmerene na Kremlj. Kao rezultat blagovremenih dejstava vojske i specijalnih službi korišćenjem radarskih sistema za ratovanje, uređaji su onesposobljeni", navodi se u saopštenju.

U napadu niko nije povređen, a raspored rada šefa države nije promenjen.

Ruska strana zadržava pravo da odgovori na ovaj napad gde i kada bude smatrala da treba, saopšteno je iz Moskve. 

Na snimku koji kruži društvenim mrežama se vidi oblak dima iznad Kremlja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()