Ništa od Novog START-a: Rusija prekida razmenu podatka o nuklearnim aktivnostima sa SAD

Rusija nada da NATO shvata koliko je ozbiljna situacija oko planova da rasporedi svoje nuklearno oružje u Belorusiji, poručio zamenik ruskog ministra spoljnih poslova

29.03.2023. 14:22
  • Podeli:
Topol-M_Interkontinentalni balistički projektil_nuklearna raketa_lansiranje_Foto Profimedia-64242cc93e6a5.webp Foto: Profimedia

Nakon što se Rusija prošlog meseca povukla iz sporazuma o kontroli nuklearnog naoružanja Novi START, zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov je danas izjavio da zvanična Moskva obustavlja razmenu podatka o svojim nuklearnim aktivnostima sa Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući tu i probna lansiranja.

SAD su u utorak obavestile Rusiju da više neće razmenjivati podatke o svojim nuklearnim snagama, potvrdila je Bela kuća, opisujući ovu promenu kao odgovor na odluku zvanične Moskve da suspenduje svoje učešće u Novom START sporazumu o nuklearnom naoružanju, preneo je Rojters.

U pogledu dogovora zvanične Moskve i Minska o raspoređivanju ruskog nuklearnog naoružanja na teritoriji Belorusije, Rjabkov je rekao da se Rusija nada da NATO shvata koliko je ozbiljna situacija oko planova Rusije da rasporedi svoje nuklearno oružje u Belorusiji.

"Nadajmo se da će članice NATO, ali što je najvažnije političari i zvaničnici iz vodećih zemalja NATO koji teže globalnom liderstvu na osnovu pravila i paradigmi koje su sami formulisali, adekvatno proceniti koliko je situacija ozbiljna", rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Rjabkov, preneo je TASS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()