Najtužnija fotografija iz Turske: Otac drži ruku mrtve ćerke zatrpane pod ruševinama

Devojčica sa slike je poginula u zemljotresu

07.02.2023. 14:58
  • Podeli:
devojčica ruševine turska reuters-63e258d5d71f6.webp Foto: Reuters

Čovek koji drži za ruku devojčicu zatrpanu pod ruševinama sigurno je jedna od najpotresnijih fotografija koje stižu iz zemljotresom pogođene Turske. Na slici je Mesut Hancer koji drži ruku svoje 15- godišnje ćerke Irmak koja je poginula u zemljotresu.

I dok teško pogođeni region na granici između Turske i Sirije broji mrtve, a taj je broj prešao već 5.000, stižu sve tužniji i strašniji snimci spasavanja i ruševina. Jedan od njih je i snimak novorođenčeta koga je majka rodila pod ruševinama i koje je izvučeno živo zahvaljujući vatrogascima.

Spasioci na terenu vode grčevitu bitku sa vremenom, ruševinama i naknadnim zemljotresima dok se približava ključnih 72 sata nakon kojih nade da bi se neko mogao pronaći živ padaju na minimum.

Više 1.185 spasilaca i 79 pasa tragača iz EU otputovalo je u Tursku, a Sirija, teško pogođena ratom i podeljena, do prave pomoći će teško i doći.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan proglasio je danas vanrednu situaciju u deset turskih gradova, koja će važiti naredna tri meseca, nakon katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio oblast Gazijantep.

Erdogan je rekao da je 70 zemalja ponudilo pomoć u potrazi i spasilačkim akcijama u pogođenim oblastima u blizini Sirije, gde se dogodio potres jačine 7,8 stepeni.

Turski predsednik je u ponedeljak uveče proglasio sedmodnevnu nacionalnu žalost zbog žrtava.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()