Na zahtev Rusije: Zakazana sednica Saveta bezbednosti o Ukrajini

Sednica bi trebalo da bude održana 8. februara

02.02.2023. 18:35
  • Podeli:
savet bezbednosti profimedia-63dbf42cb4986.webp Foto: Profimedia

Nakon zahteva Rusije, Savet bezbednosti UN je danas odobrio da 8. februara bude održana sednica posvećena Ukrajini, potvrdio je u razgovoru sa novinarima dobro obavešten izvor.

"Sastanak Saveta bezbednosti UN, koji je zatražila Rusija o izgledima za mirno rešenje ukrajinske krize u kontekstu sve većih količina zapadnog naoružajnja u Ukrajini,  zakazan je 8. februar u 10 časova po lokalnom (njujorškom) vremenu", izjavio je neimenovani izvor iz UN, prenosi TASS.

Prvi zamenik predstavnika Ruske Federacije u UN Dmitrij Poljanski, juče je pojasnio da bi sastanak trebalo da bude posvećen "perspektivama mirnog rešavanja ukrajinske krize u kontekstu sve većih isporuka zapadnog naoružanja režimu u Kijevu", prenela je ranije agencija RIA Novosti.

Pored toga, Poljanski je nagovestio da će "kijevski režim i njegovi zapadni sponzori" u februaru organizovati događaj na Generalnoj skupštini UN povodom prve godišnjice specijalne vojne operacije.

Zamenik portparola generalnog sekretara UN Farhan Hak pozvao je u utorak sve strane koje imaju uticaj na Moskvu i Kijev da ih ohrabre da prekinu neprijateljstva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()