Lavrovu i ruskoj delegaciji nisu odobrene američke vize pred zasedanje SB UN

Mediji su ranije javili da bi Lavrov mogao da predsedava sednicom, na kojoj će biti razmatran izveštaj generalnog sekretara UN o KiM

12.04.2023. 14:17
  • Podeli:
Sergej Lavrov_REUTERS-6388a9bddaa3e.webp Foto: Reuters

Kremlj nije srećan zbog činjenice da Sjedinjene Američke Države nisu odobrile vize ruskoj delegaciji, predvođenoj ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim, izjavio je portparol ruskog predsedništva Dmitrij Peskov.

"Negativno", odgovorio je Peskov na pitanje novinara kako komentariše to što SAD još nisu odobrile vize za Lavrova i rusku delegaciju kako bi učestvovali na sednicama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, prenosi TASS.

Peskov je istakao da nije video suštinu te poruke i dodao da će morati da je prouči. On je naglasio da SAD kao domaćin UN ima obavezu koju mora da ispuni.

Zamenik ruskog šefa diplomatije Sergej Rjabkov izjavio je ranije da će ruska delegacija učestvovati u radu SB UN krajem aprila, dok je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja najavio da će Lavrov posetiti sedište UN u Njujorku i učestvovati na sednicama SB 24. i 25. aprila.

Mediji su prethodno preneli da bi Lavrov mogao da predsedava sednicom SB UN, na kojoj će biti razmatran šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o Kosovu i Metohiji. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()