Kuleba: Nije kriv samo Putin, sve ih treba pohapsiti

Kuleba smatra da svako u vrhu ruske vlasti treba da odgovara za rat u Ukrajini

25.03.2023. 10:39
  • Podeli:
Vladimir Putin_Foto Sergey Guneev_Sputnik_Kremlin Pool Photo via AP_Tanjug (2)-63a86170b821f.webp Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / Tanjug

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba smatra da ne treba dozvoliti da "saučesnici u agresiji na Ukrajinu" svu odgovornost prebacuju na predsednika Rusije Vladimira Putina. 

"Ne smemo dozvoliti da oni koji su saučesnici u ovom zločinu za sve krive Putina. Na primer, ministar Lavrov - moj kolega, on mora da snosi stoprocentnu odgovornost za saučesništvo u zločinu agresije. Šojgu mora da odgovara. Gerasimov mora", rekao je Kuleba, prenosi Unian.

Prema njegovom mišljenju, i zamenik predsednika i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije - Dmitrij Medvedev i Nikolaj Patrušev takođe treba da snose odgovornost za agresiju na Ukrajinu.

"Svako ko je na ovaj ili onaj način doprineo da se pokrene rat protiv Ukrajine i izvrši zločin agresije na Ukrajinu, treba da odgovara za to“, rekao je Kuleba.

Pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda izdalo je 17. marta naloge za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina i komesara za prava deteta Marije Lavove-Belove. Oni su osumnjičeni za nezakonito prinudno premeštanje ukrajinske dece.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()