Kremlj: Nemačka se sve više uključuje u konflikt u Ukrajini

Peskov je istakao da specijalna operacija ima za cilj eliminisanje pretnje po Rusku Federaciju od kijevskog režima

02.05.2023. 14:09
  • Podeli:
Kremlj_PIXABAY-1664819863670.webp Foto: Pixabay

Kremlj konstatuje sve veću umešanost Nemačke u sukob u Ukrajini zbog isporuka oružja Kijevu, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kancelar nemačke Olaf Šolc izjavio je ranije da će Berlin osigurati da se oružje koje je isporučeno Ukrajini ne koristi za napad na rusku teritoriju.

"Prvo, Nemačka nema načina da to prati. To je jasno. Drugo, oružjem koje je Nemačka isporučila kijevskom režimu već se otvara vatra na teritoriju Rusije, jer je Donbas ruski region. Oružje puca na teritoriju Rusije", rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, svakim danom se povećava direktna i indirektna uključenost Nemačke u ovaj sukob.

"Naravno, nemački kancelar treba da pođe od ovoga", zaključio je portparol.

On je istakao da specijalna operacija ima za cilj eliminisanje pretnje po Rusku Federaciju od kijevskog režima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()