Kremlj: Ne potresamo se zbog naloga za hapšenje Putina

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da odluke Međunarodnog suda u Hagu nemaju pravnu snagu za Rusiju.

20.03.2023. 11:35
  • Podeli:
Vladimir Putin_Foto Reuters-639f3c6a98b06.webp Foto: Reuters

Vest da je izdat nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina obišla je planetu ali portparol Kremlja Dmitrij Peskov danas kaže da je Kremlj potpuno miran povodom ovog čina Međunarodnog krivičnog suda.

"Mi ovo prihvatamo opušteno. Sve pažljivo pratimo i nastavljamo da radimo. Predsednik nastavlja da radi", rekao je Peskov novinarima, odgovarajući na pitanje kako je predsednik Rusije reagovao na odluku MKS, prenosi Interfaks.

Peskov je rekao da je mnogo, kako je naveo, "otvorenih neprijateljskih manifestacija protiv Rusije i njenog predsednika u svetu" i da, "ako se svaka od njih uzme k srcu, ništa dobro neće biti od toga“.

Podsetimo, pretpretresno veće MKS izdalo je naloge za hapšenje ruskog predsednika Putina i ombudsmana za decu Marije Lvove-Belove zbog, kako je saopšteno, istrage o „nezakonitoj deportaciji dece iz delova Ukrajine koje je okupirala Rusija”.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da odluke Međunarodnog suda u Hagu nemaju pravnu snagu za Rusiju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()