Kremlj: Kijev pokušao atentat na Putina

Putin nije povređen

03.05.2023. 14:14
  • Podeli:
vladimir putin vaskrs reuters 1-643bbf6c11c2d.webp Foto: Reuters

Kijev je pokušao napad dronovima na rezidenciju Vladimira Putina u Kremlju, saopštila je ruska predsednička administracija, a prenosi RIA.

„Dve bespilotne letelice bile su usmerene na Kremlj. Kao rezultat blagovremenih dejstava vojske i specijalnih službi korišćenjem radarskih sistema za ratovanje, uređaji su onesposobljeni“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje u saopštenju koje prenosi RIA, Putin nije povređen, a njegov raspored ostaje isti.

Kremlj ove akcije smatra planiranim terorističkim aktom i pokušajem atentata na predsednika uoči Dana pobede i parade 9. maja.

Portparol predsednika Dmitrij Peskov rekao je za RIA Novosti da planovi za održavanje parade na Crvenom trgu 9. maja ostaju na snazi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()