Jak zemljotres u Tadžikistanu, osetio se i u Kini

Zemljotres se snažno osetio u pojedinim oblastima u kineskom regionu Sinđan

23.02.2023. 08:31
  • Podeli:
profimedia-0257355623 zemljotres-63ef5252b8ffa.webp Foto: Profimedia

Snažan zemljotres jačine 7,2 jedinica Rihtera pogodio je jutros Tadžikistan, javlja kineska državna televizija pozivajući se na Kineski centar za mreže zemljotresa.

Potres je registrovan u 08.37 časova po lokalnom vremenu, na dubini od 10 kilometara, 82 kilometra od granice sa Kinom, prenosi Roters.

Zemljotres se snažno osetio u pojedinim oblastima u kineskom regionu Sinđan, uključujući i Kašgar.

Odeljenje za železnicu Sinđijanga naredilo je obustavljanje saobraćaja na deonici od Aksua do Kašgara na južnoj železnici Sinđang, javili su državni mediji.

Lokalne vlasti pregledaju mostove, tunele i signalnu opremu, navodi kineska državna televizija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()