Florida proglasila vanredno stanje zbog 'Jana'

Tropska oluja Jan ima jačinu koja bi mogla da je pretvori u uragan

24.09.2022. 21:02
  • Podeli:
uragan oluja pixabay-1664038626120.webp Foto: Pixabay

Guverner američke savezne države Florida Ron De Santis proglasio je danas vanredno stanje u 24 okruga, zbog jačanja tropske oluje ''Jan'' koja se nalazi iznad Kariba i bojazni da će sledeće nedelje doneti i obilne padavine i uraganske vetrove i na Floridu.

De Santis je poručio stanovnicima i lokalnim vlastima Floride da se pripreme dok se oluja približava i zatražio od federalnih vlasti da proglase vanredno stanje, prenosi AP.

Nacionalni centar za uragane predviđa da će se tropska oluja ''Jan'' kretati preko zapadne Kube i približiti se Floridi početkom sledeće nedelje snagom uragana.

"Ova oluja ima potencijal da preraste u veliki uragan i zato ohrabrujemo sve žitelje Floride da se pripreme. Koordiniramo sa svim državnim i lokalnim partnerima i analiziramo moguće efekte ove oluje", poručio je De Santis u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()