Finska zatvara granicu za Ruse

Finska od ponoći zatvara granicu za ruske turiste, saopštila je danas vlada te zemlje.

29.09.2022. 13:43
  • Podeli:
finska granica profimedia-1664214326115.webp Foto: Profimedia

Finski ministar spoljnih poslova Peka Havisto je na konferenciji za novinare rekao da će granica biti zatvorena za sve ruske turiste, ali ne i za sve ruske državljane, preneo je Rojters.

Havisto je rekao da će iza ove zabrane biti izuzeti ruski državljani koji posećuju porodicu, kao i oni koji rade ili studiraju u Finskoj.

Naredba o delimičnoj mobilaziciji u Rusiji izazvala je proteste širom Rusije, hapšenje demonstranata, kao i odlazak ruskih državljana iz te zemlje.

Ruski državljani su nahrlili na granice okolnih država bežeći od mogućnosti da budu mobilisani. Prema Fronteksovom izveštaju, više od 66.000 ruskih državljana već je prešlo granice EU.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()