Eksplozije odjekuju Kijevom: Dim kulja iznad aerodroma, stanovništvo u panici beži

Trenutno je u većem delu Ukrajine, uključujući Kijev, proglašena uzbuna za vazdušni napad.

29.05.2023. 13:53
  • Podeli:
kijev reuters (4)-647491cc0c140.webp Foto: Reuters

U blizini kijevskog aerodroma Žuljani vidi se dim, dok se u centru grada čuju eksplozije, pri čemu je proglašena uzbuna za vazdušnu opasnost, i aktiviran PVO sistem, preneo je danas TASS.

Eksplozije su se ponovo čule danas u centru ukrajinske prestonice Kijev, nakon novog upozorenja o vazdušnoj opasnosti.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da je došlo do eksplozija u centru Kijeva i pozvao stanovnike da ostanu u skloništima, prenosi Rojters.

Trenutno je u većem delu Ukrajine, uključujući Kijev, proglašena uzbuna za vazdušni napad.

Rano jutros Rusija je pokrenula novi talas vazdušnih udara na Kijev koristeći dronove i krstareće rakete.

U 15. ruskom vazdušnom napadu u ovom mesecu i drugom uzastopnom napadu u poslednja dva dana u Kijevu nije bilo veće štete ili žrtava, tvrde ukrajinski zvaničnici, ali u svojoj objavi na kanalu Telegram gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko napisao je da je protekla noć bila teška, prenosi Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()