Direktor Fajzera ima drugi put koronu u dva meseca

Burla je prvi put bio pozitivan u avgustu

25.09.2022. 18:42
  • Podeli:
fajzer vakcina profimedia-1664124098810.webp Foto: Profimedia

Izvršni direktor Fajzera Albert Burla (60) rekao je da je drugi put pozitivan na kovid.

"Osećam se dobro i nemam simptome", naveo je Burla u izjavi od subote, preneo je Si-Ti-Vi njuz.

Burla je u avgustu prvi put "zakačio" koronu i počeo da pije antikovid lek koji je razvila njegova kompanija ''Pakslovid''.

On je primio četiri doze antikovid vakcine koju su razvili 'Fajzer i nemački partner Bajontek.

Burla je rekao da dosad nije primio novi bivalentni buster.

Takozvane bivalentne doze, koje su razvili Moderna i timovi Fajzera i Bajonteka, ciljaju podsojeve omikrona BA.5 i BA.4, koje trenutno čine 84,8 procenata infekcija koronom u SAD, na osnovu poslednjih podataka.

"Nisam primio bivalentni buster, pratio sam uputstva američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) da sačekam tri meseca, pošto sam prethodno imao kovid sredinom avgusta", objasnio je Burla.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()