Dao otkaz, pa došao u Tursku da spašava zatrpane: 'Video sam 20 katastrofa, ova je najgora'

Vatrogasac Din Vilijam Solter je u Turskoj bio deo spasilačkog tima i nakon zemljotresa u Goldžuku 1999. godine

17.02.2023. 14:46
  • Podeli:
spasioci foto Anadolija-63e7d79534532.webp Foto: Anadolija

Američki vatrogasac Din Vilijam Solter, koji živi na Filipinima, dao je otkaz čim je čuo za zemljotres u Turskoj i sopstvenim sredstvima došao u tu zemlju ne bi li pomogao u spasavanju ljudi. Brojni volonteri iz različitih zemalja došli su u Tursku kako bi dali svoj doprinos u akcijama potrage i spasavanja nakon razornog zemljotresa.

Solter je, zajedno sa oko 50 volontera sa Filipina, došao u Adijaman. Kako kaže, trebalo je 14. februara da počne da radi na novom poslu, ali je, čim je čuo za zemljotres, javio svom novom menadžeru da ne može da radi.

"Pozvao sam svog novog menadžera i rekao da ne mogu da počnem da radim. Onda sam pripremio svu svoju opremu i ušao u avion", rekao je Solter za tursku televiziju TRT Haber.

On je u Turskoj bio deo spasilačkog tima i nakon zemljotresa u Goldžuku 1999. godine. Kaže da je video 20 katastrofa širom sveta, ali da je ovo u Turskoj bilo najgore, prenosi RTS.

"Danas je bio veoma emotivan i težak dan. Našli smo dve devojke u zgradi. Kada su poginule u zemljotresu, bile su zagrljene", rekao je spasilac.

"Turska je doživela neverovatnu katastrofu. Veoma strašan događaj. Svet treba da pomogne Turskoj finansijski, medicinski, na svaki način. Odazvali smo se pozivu u pomoć i to ćemo činiti i dalje. Nadam se da se svi u svetu mole za Tursku", zaključio je Solter.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()