Amerikanka izvela tele u šetnju Crvenim trgom: Razlog plemenit ali sledi kazna

"Kupila sam tele da ne bi bilo pojedeno", preneo je TAS S njene reči.

01.02.2023. 16:46
  • Podeli:
moskva crveni trg pixabay-63da886a1b956.webp Foto: Pixabay

Amerikanka Ališa Dej (34) uhapšena je danas i kažnjena pred ruskim sudom nakon što je prošetala tele Crvenim trgom u Moskvi, preneo je Rojters.

Kako su naveli ruski državni mediji Ališa Dej je rekla da je kupila tele da bi ga spasila od klanja.

Dej je kažnjena sa 285 dolara jer je ometala pešake tokom svog nedozvoljenog protesta, a osuđena je i na 13 dana pritvora, jer nije poštovala naređenje policije.

"Kupila sam tele da ne bi bilo pojedeno", preneo je TASS njene reči.

Američka ambasada nije komentarisala slučaj, a Dej živi u predgrađu Moskve sa turističkom vizom, dodaje agencija RIA Novosti, ovo joj nije prvi put da je izvodila slične performanse i to ne samo u Rusiji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()