219 zemljotresa registrovano za 24 časa

El Salvador je zahvatila snažna seizmička aktivnost, sa velikim brojem potresa, od kojih je najsnažniji bio jačine 5,1 stepen po Rihteru, na dubini od devet kilometara

17.01.2023. 09:52
  • Podeli:
zemljotres potres shutterstock.jpg Foto: Shutterstock

Najmanje 130 stambenih objekata oštećeno je u snažnoj seizmičkoj aktivnosti u El Salvadoru, pokrenuta su klizišta, a više ljudi evakuisano je u skloništa, saopštile su vlasti centralnoameričke zemlje.

Kako je navedeno u saopštenju, evidentirano je 219 zemljotresa od nedelje popodne do ponedeljka ujutru, a najjači je bio 5,1 stepen po Rihteru, na dubini od devet kilometara, u opštini San Lorenco, prenosi Rojters.

Nema prijavljenih smrtnih slučajeva, ali su potresi oštetili kuće i izazvali najmanje 20 klizišta, što je navelo vlasti da proglase crveno upozorenje za gradove u epicentru seizmičke aktivnosti.

Ekipe hitnih službi izašle su na lice mesta, gde su u ponedeljak uklanjali ruševine, a vlasti su otvorile osam skloništa za vanredne situacije u toj oblasti, navodi Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()